informatie over hairextensions/haarverlenging

Hair extensions/wefts
Wanneer zijn hair extensions wel en wanneer zijn deze niet aan te raden? Welke soorten hair extensions zijn er? Op welke wijze kunnen de hair extensions worden bevestigd? En, wat zijn de voor- en nadelen die behoren bij de verschillende bevestigingsmethoden?

1. Inleiding
Vele mensen hebben niet de haardos die zij zichzelf wensen. Klachten over te dun of te futloos haar zijn veelvuldig in de kapsalon te horen. De haardos kan te dun zijn omdat de hoofdhuid weinig haren bevat of omdat de aanwezig haren een geringe diameter hebben. 
In het algemeen kan worden gesteld dat de haardos met het klimmen der jaren in dikte achteruit gaat. Circa 70% van de mannen en circa 55% van de vrouwen krijgt in de loop van de tijd te maken met een vermindering van het aantal haren.
Wanneer de hoofdhuid nog een relatief flink aantal haren bevat, kunnen hair extensions worden bevestigd aan de natuurlijke haren om zo de haardos dikker te maken. Het toevoegen van haren op een kale hoofdhuid is niet mogelijk. Hiervoor zijn gehele of gedeeltelijke haarwerken de aangewezen oplossing. 
Naast het toevoegen van haren om het haar dikker te maken, gaan ook steeds meer vrouwen er toe over om haren toe te voegen om hun haar langer te maken of om haren met modieuze kleuren of structuren aan het haar toe te voegen.
Worden haarwerken meestal aangemeten door een haarwerker, het toevoegen van haar en het plaatsen van hair extensions vindt plaats bij de kapper. Andere termen die worden gebruikt in plaats van hair extensions zijn: hairwaving, haartoevoegingen en haarintegratie.

2. Hair extensions: wanneer wel en niet?
De redenen om haren toe te voegen zijn divers. Zo kan de wens zijn om:
- Het haar dikker, voller ofwel volumineuzer te maken. 
- Het haar langer te maken. 
- Het haar op plaatsen een modieuze kleur te geven zonder chemische bewerkingen. 
- Het haar op plaatsen een structuur te geven zonder chemische bewerkingen. 
- Het haar te versieren met sieraden. 
- Kleine kale plekken of kleine littekens op de hoofdhuid te verbergen. 

Heeft men echter zeer bros haar of breekt het haar snel af, dan is een haartoevoeging niet aan te raden, omdat het gewicht van de hair extensions dan te zwaar is. De natuurlijke haren zullen dan nog sneller afbreken.

3. Het aanbrengen van de hair extension
Wanneer wordt overwogen om hair extensions in het haar te nemen, is het raadzaam goed te overleggen met de kapper wat de eisen en wensen zijn. De kapper kan mede bepalen of de kwaliteit van het natuurlijke haar voldoende is om de haartoevoegingen eraan te bevestigen. Eventueel kan worden besloten eerst een paar plukjes haar toe te voegen om te bezien hoe het haar zich gedraagt.
Vervolgens wordt met de kapper bepaald hoeveel haar wordt toegevoegd, van welke materiaal, welke kleuren, welke structuren dergelijke. de kapper zal meestal niet alle soorten, kleuren en structuren haar in voorraad hebben, maar zal afhankelijk van de wensen van de klant de bestelling plaatsen. Vervolgens wordt een nieuwe afspraak gemaakt om het extra haar te bevestigen.

3.1 Haarsoorten
Hair extensions zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals natuurlijk haar, synthetisch haar en modieuze materialen als wol. De haartoevoegingen zijn verkrijgbaar in diverse natuurlijke tinten en in modieuze en extreme tinten. Alhoewel de extreme kleuren het meest opvallen, zal meestal worden gekozen om het haar dikker of langer te maken zonder dat dit qua kleur of structuur opvalt. Ook zijn er extensions verkrijgbaar die al een structuur hebben, zoals een golf, een krul, een vlechtje of een rastakrul. De maximale lengte die kan worden bereikt is ongeveer 60 centimeter. 

3.2 Bevestigingsmethoden
Voor de bevestiging van haartoevoegingen zijn verschillende technieken voorhanden, mede afhankelijk van het soort haartoevoeging. Belangrijk is dat de haartoevoeging wordt aangebracht door een deskundige met ervaring zodat de haartoevoeging onder alle ‘normale’ omstandigheden goed blijft zitten en niet voortijdig uitvalt.
Hairfusion-methode
Hierbij worden de eigen haren ‘vastgezet’ en ‘gelijmd’ in kleine aluminium buisjes die aan de haartoevoeging zijn bevestigd. De buisjes worden vervolgens met behulp van een tangetje dichtgeknepen. Deze methode kent een tijdslimiet van circa zes weken in verband met de groei van het eigen haar.

Clips
Hierbij worden de extra haren met behulp van clips aan het eigen haar vastgezet. De clips zijn door een handig persoon zelf te openen en opnieuw aan te spannen. Er zijn clips in verschillende grootte en kleur verkrijgbaar. Hierbij moet worden opgepast dat het gewicht van de clip, tezamen met het nieuwe haar niet te zwaar wordt.
Zowel bij het gebruik van clips als bij de hairfusion-methode dient men er zeker van te zijn dat men geen last heeft van metaalallergie.


Dermalace band/micropointbevestiging
Een techniek die ook kan worden toegepast, is die van de dermalace band, ook wel micropointbevestiging genoemd. Aan de prothese is een katoenen rand met lusjes bevestigd. Het eigen haar wordt door de lusjes geweven en geknoopt. In verband met de groei van het eigen haar moet ook deze bevestiging na circa zes weken worden herhaald. Deze techniek wordt met name toegepast bij mensen die weinig eigen haar hebben.

Netmethode/fill-in methode
Een techniek die speciaal geschikt is voor mensen met dun haar.
Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een soort ‘haarnetje’ waarbij op het vlechtwerk van het net haren zijn aangebracht. Het netje wordt op het hoofd geplaatst en de eigen haren worden tussen de mazen door getrokken. Door de combinatie van eigen en ‘vreemde’ haren wordt het effect van een vollere haardos bereikt. Het haarnetje kan worden bevestigd aan het eigen haar door middel van de hairfusion methode, clips of de dermalace band techniek.
Ook hier zal het netje na zes tot acht weken steeds verder van de hoofdhuid af komen te staan door de groei van het eigen haar en zal het opnieuw moeten worden bevestigd.

Extensions
Extensions zijn bundeltjes losse haren die met behulp van een polymeerwaxje aan de natuurlijke haren worden bevestigd. De waxjes worden door middel van een warmtetang of een tang met geluidsgolven gesmolten en zo aan de eigen haren bevestigd. De houdbaarheid van de extensions is minimaal zes weken. Met de extensions kan lang haar of dik haar worden gemaakt of kunnen een paar gekleurde plukjes haar worden toegevoegd. Tevens kunnen op deze wijze modieuze toevoegingen zoals haarsieraden in het haar worden aangebracht.

Weaves
Een weave is een rij extensions die aan elkaar zijn gekoppeld. Door het aanbrengen van een weave ontstaat snel een dikke haardos of is snel lengte in het haar aan te brengen. 

3.3 Het aanbrengen
Wanneer de wensen duidelijk zijn en de bestelling is gearriveerd, kan worden overgegaan tot het aanbrengen van de hair extensions. Na het permanenten of verven van het haar, kan beter een paar dagen worden gewacht met het aanbrengen van hair extensions. Het haar kan zich dan eerst van de behandeling herstellen.
Hair extensions worden aangebracht op schoon, droog haar. 
In principe wordt een extension bevestigd aan een pluk eigen haar dat even dik is als de extension.
De extensions worden aangebracht, beginnende vanaf de onderkant aan de nekpartij en er wordt verder naar boven toe gewerkt. 
Wanneer veel haar is toegevoegd en is vastgezet aan de extra haren zullen de eigen haren niet kunnen uitvallen. Wanneer de haartoevoeging na verloop van tijd uit de eigen haren wordt gehaald, zullen logischerwijs ook de uitgevallen haren meekomen. 

4. Onderhoud en verzorging
Nadat de hair extensions zijn aangebracht, zal het haar in de juiste coupe worden geknipt. Daarna is het toegevoegde haar van natuurlijk materiaal naar wens te blowen, te föhnen, te watergolven of te kleuren. Echt haar kan ook worden gepermanent. Bij synthetisch haar zijn minder toepassingen achteraf mogelijk. Zo zal de krul direct verdwijnen zodra het haar nat wordt. Wel is het synthetische haar te föhnen op een lage warmtestand. Bij hoge temperatuur zal het haar gaan vervilten. Het aanbrengen van kleur en structuur in zowel natuurlijk als synthetisch haar zal meestal vooraf plaatsvinden. Wanneer de klant haar wensen kenbaar heeft gemaakt, kan de kapper de gewenste haartoevoeging op maat bestellen.
In principe is voor het reinigen van het haar een normale shampoo te gebruiken. Producten die alcohol bevatten kunnen beter niet worden gebruikt bij de extensions omdat die de waxjes kunnen aantasten. Wanneer de haren zijn bevestigd met behulp van aluminium buisjes moet het haar voorzichtig worden gekamd of geborsteld zodat de tanden niet in de buisjes blijven steken.

Wist je dat?

  • De levensduur van de hair extensions staat of valt met de deskundigheid enervaring die de kapper heeft met het aanbrengen ervan. Wanneer hair extensions los laten of wanneer extensions uitvallen is het raadzaam deze te bewaren en terug te gaan naar de kapper. Soms bestaat de mogelijkheid om dehair extensions weer te bevestigen.
  • Wanneer de wens is om veel extra haar toe te voegen, moet er rekening meeworden gehouden dat ook veel extra gewicht wordt toegevoegd. Niet iedereen vindthet prettig om een zware bos haar te dragen. Het gewicht van het haar neemtnatuurlijk extra toe wanneer het haar onder de douche of in het zwembad natwordt.
  • Wanneer redelijk veel haar is toegevoegd, is het raadzaam het haar ‘s nachts vast-te binden in een vlecht zodat het zo min mogelijk in de klit raakt.
  • De prijzen van hair extensions variëren afhankelijk van de hoeveelheid haar datmen wil toevoegen en van de lengte. Een paar extensions om een kleuraccent in het haar te hebben kost ongeveer € 50,- terwijl men bij het toevoegen van haarom lengte te verkrijgen moet denken aan een prijs vanaf € 550,-.
  • In principe kan zoveel haar worden toegevoegd dat men in een behandeling van kort haar naar lang haar kan gaan. Hierbij wordt meestal een minimale lengte vanhet eigen haar aangehouden van zes centimeter in de nek en van 12 centimeter bovenop. De genoemde prijzen zijn prijsindicaties, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

1. Wat zijn hair extensions?

Hair extensions zijn reepjes of plukjes haar die tussen uw eigen haar gezet worden. Hierdoor lijkt uw haar langer en/of optisch voller. Hair extensions worden gemaakt van synthetische kunstvezels en echt haar. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en maken het mogelijk om uw kapsel volledig of met slechts een aantal plukken te veranderen.

 

2. Welke soorten hair extensions zijn er verkrijgbaar?

Het handige van hair extensions is dat ze in diverse maten en soorten verkrijgbaar zijn. U kunt hierbij denken aan korte extensions, tot extra lange hair extensions en van blond tot hazelnootbruin. De extensions zijn in verschillende stijlen leverbaar, zowel stijle plukken als vrolijk krullend. Hair extensions die van kunstvezels gemaakt zijn, zijn meestal goedkoper dan extensions van echt haar. Echt haar gaat over het algemeen langer mee en kan in tegenstelling tot kunstvezel beter gestyled worden.

 

3. Hoe worden hair extensions vastgezet?

Door het uitgebreide aanbod hair extensions zijn er ook diverse manieren waarop ze vastgezet worden. De clip-in, tape of clip-tape hair extensions kunt u zelf vastzetten. Deze extensions kunnen niet dagelijks gedragen worden. Het gewicht dat aan de clips trekt, zou tot een beschadiging van uw eigen haar kunnen leiden. Zogenaamde wax-extensions kunnen ongeveer 4 maanden blijven zitten. Ze worden met wax, keratine of een kunststof lijm aan uw eigen haren bevestigd. Soms gebeurt dit ook met vlechtjes, plakstrips of microringen. Na 4 maanden wordt het aangeraden om de hair extensions te laten verwijderen.

 

4. Is het zichtbaar dat ik hair extensions draag?

Ja en nee, dit is sterk afhankelijk van het soort extensions dat u kiest. Salons waar u de hair extensions laat bevestigen, kunnen u adviseren welke en hoeveel extensions bij uw situatie passen. Ervaren haarstylisten weten hoe de extensions onzichtbaar vastgezet moeten worden. Het enige wat zichtbaar verandert, is het volume en/of de lengte van uw haardos.

 

5. Ben ik geschikt voor hair extensions?

Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor hair extensions. U heeft wel een minimum lengte van het eigen haar nodig. De reden hiervan is dat anders de extensions niet op de juiste manier bevestigd kunnen worden. Korte kapsels hebben een lengte van 10 centimeter nodig en bij langer haar moet u rekenen op een minimumlengte van 15 centimeter.

 

6. Kan ik ook extensions laten plaatsen als ik medicijnen gebruik?

Vraag vooraf altijd informatie aan uw behandelend (huis)arts. Het is bekend dat bepaalde medicijnen, maar ook bijvoorbeeld chemokuren uw haar beschadigen en de structuur beïnvloeden. Het kan voorkomen dat het plaatsen van hair extensions dan wordt afgeraden en/of wordt verplaatst naar een later tijdstip.

 

7. Waar moet ik op letten als ik voor de eerste keer hair extensions laat plaatsen?

Begin met het verkennen van het aanbod. Als u het laten plaatsen van hair extensions overweegt, kunt u een afspraak maken bij een gespecialiseerde salon. Hier wordt gewerkt door ervaren haarstylisten die u kunnen adviseren over de mogelijkheden en de verschillende hair extensions die bij u passen.

 

8. Hoeveel hair extensions zijn gemiddeld nodig?

Het exacte aantal hair extensions verschilt per persoon en per verwachtingspatroon. Gemiddeld worden bij een volledige haarverlenging zo’n 125 tot 150 hair extensions geplaatst. Gaat het eerder om een behandeling van het haarvolume, dan moet u rekenen op 50 tot 100 extensions. Heeft u een hele volle haardos, dan kan het aantal extensions oplopen tot wel 250 stuks. Iedere behandeling is maatwerk. De haarsalon van uw keuze kan u hierover uitgebreid informeren.

 

9. Hoe lang duurt het plaatsen van hair extensions?

De behandelduur wordt volledig bepaald door het aantal hair extensions dat bij u wordt geplaatst. Daarnaast hangt het ook af van de ervaring die de haarstylist heeft met het bevestigen van de extensions. U kunt voor het laten zetten van 150 hair extensions rekening houden met een behandelduur tussen de 2 en 5 uur. Hierbij zijn de tijd voor het knippen en stylen inbegrepen.

 

10. Zijn hair extensions zwaar om te dragen?

Gezond en dik haar kan het extra gewicht van hair extensions goed dragen. U moet er wel rekening mee houden dat het natuurlijke haargroeiproces tijdens de periode dat de hair extensions worden gedragen gewoon doorgaat. Dit betekent dat uw eigen haren op natuurlijke wijze uitvallen. Normaliter verdwijnen deze haren in uw kam of elders. Door de hair extensions kunnen ze blijven zitten in het bevestigingsmateriaal zoals de wax. Dat maakt dat de pluk zwaarder wordt voor het eigen haar. Daarom wordt het dragen van hair extensions maximaal  4 maanden aangeraden. De eigen haarplukjes worden door het haargroeiproces steeds een beetje zwaarder. Hierdoor kunnen uw haren uiteindelijk beschadigen.

 

11. Kan ik de geplaatste hair extensions zelf verwijderen?

Ja, u kunt de hair extensions zelf verwijderen. Het is hierbij van belang dat u over de juiste vloeistof beschikt om de bevestigingsproducten op te laten lossen. Neem de tijd voor het verwijderen van de extensions en wees voorzichtig. Van hair extensions is bekend dat de meeste beschadigingen ontstaan bij het verwijderen.

 

12. Hoe komt het dat ik haren uit de hair extensions verlies?

Het verlies van haren uit de aangebrachte extensions kan komen, omdat de zogenaamde bindingen niet goed werden aangedrukt. Ook kan er sprake zijn van een verkeerde wax of binding. Hierdoor is de hechting met uw eigen haar slecht, waardoor het verlies van haar optreedt. In de periode dat de hair extensions in uw haar zitten, is het belangrijk om een goede shampoo te gebruiken die de wax niet aantast. De haarsalon waar u de extensions heeft laten plaatsen, kan u hier meer over vertellen.

 

13. Mijn haar is van nature erg dun, kan ik toch hair extensions laten plaatsen?

Fijn, dun haar hoeft geen probleem te zijn voor het vastzetten van extensions. De haarstylist zal u adviseren om hair extensions te kiezen die hun origine in een land als India vinden. Deze hair extensions bestaan vaak uit dunner haar en vormen geen probleem voor uw eigen haar.

 

14. Doen hair extensions pijn?

Goed geplaatste hair extensions veroorzaken geen pijn of ongemak. De behandeling kan soms wat onwennig aanvoelen, maar doet geen pijn. In de eerste dagen na het plaatsen is het normaal dat u moet wennen aan uw langere of vollere haardos.

 

15. Kan ik zwemmen en sporten met hair extensions?

Sporten en zwemmen kan met hair extensions, net zoals u dat gewend bent. U kunt tijdens het zwemmen het dragen van een badmuts overwegen. Chloor en zout kunnen schadelijk zijn voor uw haar en laten het haar uitdrogen. Spoel uw haren goed uit na het zwemmen en laat haren tijdens het zwemmen loshangen.

 

16. Kunnen hair extensions geverfd worden?

De meeste hair extensions kunnen met de rest van uw haar geverfd worden. Soms is het zo dat hair extensions de nieuwe kleur beter vasthouden dan uw eigen natuurlijke haar. Daarom kunt u, voordat u de extensions laat plaatsen, eerst uw haar laten verven. Er is altijd een hair extension beschikbaar die past bij uw haarkleur. Uw haarstylist adviseert u graag over de beschikbare mogelijkheden.

 

17.Op welke hair extensions kosten kan ik rekenen?

De kostprijs van hair extensions verschilt per merk en per haarsalon. De meeste hair extensions worden met de hand gemaakt. Dit geldt zeker voor de extensions van echt haar. Kwaliteit heeft een prijs en dat is zeker ook voor hair extensions van toepassing. Het uitgebreide aanbod maakt het mogelijk dat u goedkope hair extensions van redelijke kwaliteit kunt kopen. Vaak hebben deze extensions meer verzorging nodig dan de duurdere varianten. De haarsalon van uw keuze heeft een compleet overzicht met kosten.

 

18. Wat is het verschil tussen goedkope en duurdere hair extensions?

Normaliter hebben duurdere hair extensions een betere kwaliteit. Deze betere kwaliteit betekent dat ze minder verzorging nodig hebben dan de goedkopere extensions. De keuze voor een goedkope variant betekent niet automatisch dat u voordeliger uit bent. Door de uitgebreidere verzorging heeft u ook extra verzorgingsproducten nodig. De keuze voor een speficiek soort hair extension is persoonlijk.

 

19. Hoe komt het dat ik last heb van een geïrriteerde hoofdhuid na het plaatsen van hair extensions?

Zeker als u een gevoelige hoofdhuid heeft, kan het voorkomen dat u tijdens de dagen na het bevestigen van de extensions last krijgt van irritaties. Deze overgevoeligheid verdwijnt normaal gesproken na een paar dagen. Blijft u last houden van een geïrriteerde hoofdhuid? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de haarsalon waar u de extensions heeft laten plaatsen.

 

20. Ik wil graag een natuurlijke uitstraling, kan dat met hair extensions?

Natuurlijk ogende resultaten worden het beste bereikt met hair extensions die passen bij uw eigen haartype en haarkleur. In de regel worden de hair extensions na het vastzetten in model gesneden, zodat ze optimaal aansluiten bij uw natuurlijke haar. De mooiste uitstraling wordt bereikt met hair extensions van echt haar. Synthetische kunstvezels glimmen soms te veel, waardoor ze niet op uw eigen haar lijken. De haarsalon van uw keuze zal u altijd informeren over de verschillende hair extensions en hoe deze het beste bij uw kapsel aan kunnen sluiten.

Gastenboek

  • 02-02-2019 - Na heel.lang zoeken, eindelijk haar gevonden van echte kwaliteit....  lees meer
  • 01-02-2019 - Ik weet eigenlijk niet hoe ik jullie haar kan beschrijven....  lees meer
  • 27-01-2019 - Hallo Goldlinehair
    Ik heb de wefts kleur 4 en kleur brond'mbre...  lees meer
Plaats een bericht
© 2015 - 2019 Goldlinehair extensions | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel